info
Platform om gelovigen te verbinden over kerkgrenzen heen.

U bevindt zich hier: Home / Nieuwe tijden

Go
Nieuwe tijden

Een toenemend aantal mensen is ervan overtuigd dat ‘oude tijden’ niet meer terugkeren. De VN-agenda 2030, the Great Reset en de BuildBackBetter beweging zullen grote impact hebben op de samenleving. De geplande transitie zullen de deur van de gelovigen en die van de kerk niet voorbij gaan. De volgelingen van Jezus Christus en hun kerkgemeenschappen gaan nieuwe tijden tegemoet.

Meestal gaan transities stapsgewijs en op een zodanige wijze dat ‘de massa’ het nauwelijks signalereert. Normen, waarden, medische uitgangspunten, principes, wetten, communicatievrijheden etc. veranderen met kleine stapjes en op een zodanige wijze dat het voor de gemiddelde waarnemer nauwelijks merkbaar is.

Een van nature bijna onbegrensd vertrouwen in de overheid en de media zorgt ervoor dat veel mensen niet langer zélf nadenken of op onderzoek uitgaan naar de achtergronden en betekenis van veranderingen, zij laten dat gemakshalve aan anderen over. Wie positief kritisch kijkt naar de media, zal opmerken dat die media in tegenstelling tot vroeger, steeds meer een eenheidsworst vormen, waarbij steeds duidelijker wordt dat alternatieve of kritische vragen nauwelijks of niet meer gewaardeerd worden.